Vi glæder os til Pige-DM!

Vi glæder os til Pige-DM!

Pige-DM er lige om hjørnet og på søndag skal 41 piger dyste om, hvem der har den skarpeste hjerne. Vi har talt med Helena og Cecilie, der begge skal deltage for første gang. De glæder sig til at møde andre skoleskakinteresserede piger fra hele landet og finde ud af, hvordan de er at spille med.

CECILIE

Cecilie er 11 år gammel, går i 5. klasse og har spillet skoleskak siden hun gik i 0. klasse på Sigerslevøster Privatskole i Frederikssund, hvor alle klasser har skoleskak en time om ugen til og med 5. klasse.

Det bedste ved skoleskak for Cecilie er, at man hele tiden kan forbedre sig og lære nye træk. Det nyeste, Cecilie har lært, er skomagertricket, og hun er også i gang med at lære rokade. Cecilie føler også, hun er blevet bedre til at koncentrere sig efter at spille skoleskak.

”Man kan lære meget af skoleskak. Man kan lære forskellige træk, man kan lære minigames, og så kan man få en bedre koncentration og blive bedre til matematik.”

Det er første gang, at Cecilie skal deltage i Pige-DM, og hun ser frem til at spille en masse runder skoleskak. Cecilie vil gerne vinde et par kampe, men hun er også klar på at tabe, for det er dér, man lærer mest. Hun glæder sig også til at se, hvor gode de andre piger er, og håber at få nogle nye veninder undervejs, der har samme interesse for skoleskak som hende selv.

Cecilies lillebror spiller også skoleskak. Han deltog i DM i Skoleskak & Læringsfestival 2023 i efteråret, og det inspirerede Cecilie til at melde sig til Pige-DM. Cecilies lillebror har hjulpet hende med at træne op til Pige-DM. Træningen går på at spille med lillebror, der påpeger, når hun har lavet et dumt træk. Det er ikke altid lige let for lillebror at blive i træner-rollen, for det er meget svære at vinde, når modstanderens dårlige træk bliver peget ud og lavet om.

HELENA

Helena er 11 år og går på Vestre Skole i Odense. Hun blev introduceret til spillet af sin morfar og ville begynde at spille i sin fritid. Hun blev derfor rigtig glad, da hun startede på Vestre Skole efter efterårsferien, og at de har skoleskak i timerne.

Helenas klasse spiller skoleskak hver fredag i sidste time, og det er en hyggelig måde at blive sendt til weekend på. De spiller skoleskak i matematiktimerne, og Helena synes, det er en sjov måde at lære på.

”Jeg synes det er sjovt. Man lærer ret meget af at spille. Man kan lære at se mønstre i spillet og træne strategi og sin koncentration.”

Helena meldte sig til Pige-DM, fordi hun synes det kunne være fedt at spille med i en turnering kun for piger. For selvom der ikke er forskel på drenge og pigers spil, bliver stemningen bare en anden, når der kun er piger. Helena ser meget frem til at spille og til at møde andre piger, der også godt kan lide at spille skoleskak. Der bliver sikkert meget at tale om ved brætterne.

Vi ønsker Cecilie og Helena god kamp på søndag og håber, de får gode partier og venskaber med hjem.

Du kan følge med i stillingen på Pigedm.dk.

Pige-DM i Skoleskak 2024 bliver arrangeret i samarbejde med Vallø Stift og Dansk Skoleskak.

Støt Dansk Skoleskaks arbejde med at spille hjernen stærk hos børn og unge.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat