Nedtælling: Skolernes Skakdag

Nedtælling: Skolernes Skakdag

Nu går det snart løs! Mere end 45.000 elever fordelt på over 275 skoler i hele landet erstatter fredag den 9. februar bøger og blyanter med brætter og brikker på Skolernes Skakdag 2018.

Det er flere deltagere end nogensinde før. Kan du finde din skole? Se kort over tilmeldte skoler.

Officiel åbning
Den officielle åbning af Skolernes Skakdag 2018 sker på Præstemoseskolen i Hvidovre, hvor børne- og undervisningsordfører for Venstre, Anni Matthiesen kommer på besøg.

En sjov og lærerig dag
Skolernes Skakdag er hjernens årlige motionsdag. Det er en anderledes skoledag, der byder på læring på tværs af klassetrin, men hvor det sociale også er i højsædet. Eleverne øver sig i at holde fokus, at koncentrere sig og tænke fremad under mottoet; ”Det skal være sjovere at blive klogere!”. De lærer at tænke sig om og vente på, at andre skal tænke sig om.

På dagen får alle elever et diplom for deres deltagelse samt den populære Skoleskakavis, der produceres af Dansk Skoleskak i samarbejde med Politiken, og som byder på sjove og indsigtsfulde historier til såvel børn som voksne.

Skolernes Skakdag 2017

Hvor mange bliver I?
Hvis I endnu ikke har angivet, hvor mange af jeres elever der deltager i Skolernes Skakdag 2018, er det snart sidste chance. Det er vigtigt, vi ved, hvor mange I bliver, så vi kan sende diplomer og Skoleskakaviser til alle!

Landsfinalen 2017 - Magion, Grindsted

Landsfinale
Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag. De mere end 275 skoler, der deltager på Skolernes Skakdag 2018, får adgang til årets Landsfinale, der afholdes fredag den 16. marts i Magion, Grindsted. Udover titlen som ’Årets Skakskole 2018’ er der præmier på højkant og medaljer til alle deltagere.

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad, Billund.

Spørgsmål? Kontakt skakdag@skoleskak.dk/ 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk