26 feb 2018 Mød os på stand 88
DANSK SKOLESKAK TIL DANMARKS LÆRINGSFESTIVAL
Dansk Skoleskak vil også i år være at finde til Danmarks Læringsfestival, der afholdes i Bella Center fra kl. 9.00-16.00 den 6.-7. marts. Mød os på stand 88! Her står vi klar til en snak om, hvordan skoleskak kan gøre en forskel på lige netop din skole, fx i matematik eller understøttende undervisning.
Digital dannelse, dataetik og fagprofessionelle kompetencer
Temaet for Danmarks Læringsfestival 2018 er digital dannelse og dataetik samt hvordan fagprofessionelle kompetencer kommer i spil i den digitaliserede undervisning. Hvad er behovet for digitale kompetencer blandt elever i grundskolen, og hvordan forholder andre lande sig til dette behov? Det er et af de mange spørgsmål, der tages op ved oplæg, i workshops samt samtaler mellem de mange praktikere, forskere og andre skole- og uddannelsesinteresserede, der finder vej til Danmarks Læringsfestival 2018.
Her vil Dansk Skoleskak naturligvis også være at finde. Som en af landets store skoleorganisationer, står vi klar til en spændende snak om, hvad skoleskak kan tilbyde i din praksis. Hvordan kan skoleskak løfte drengene? Hæve niveauet i elevernes matematikkompetencer? Styrke trivsel og forbedre sammenholdet i din klasse?
Skoleskak gør en forskel
Kom forbi stand 88 og bliv klogere på, hvordan skoleskak kan gøre en forskel på lige præcis din skole. I en tid, hvor smartphones og sociale medier kæmper om opmærksomheden, kan skoleskak på skemaet styrke dine elevers evne til at fordybe sig og være koncentreret. Med øjnene på skakbrættet lærer de at fokusere på én ting i længere tid af gangen. At tænke sig om, men også at vente på, at andre tænker sig om. Hos Dansk Skoleskak tror vi på, at skoleskak giver eleverne en række kompetencer, der er til gavn både for dem selv og resten af samfundet. I og uden for klasseværelset. Nu og i fremtiden.
Elever ved brættet: Spil i undervisningen
På Danmarks Læringsfestival 2018 får vi i år besøg af elever fra Nørrebro Park Skole i København, der kigger forbi Bella Center begge dage, hvor de vil vise deres evner på de sort hvide felter.
Udover de mange stadeholdere byder konferencen også på en række workshops og oplæg af forskere og praktikere indenfor grundskoleområdet. For de skoleskak interesserede kan det være relevant at nævne oplægget “Spil og læring i det 21. århundrede” af Thorkild Hanghøj, der er lektor i spil og læring ved Aalborg Universitet. Både nuværende lærere og lærerstuderende finder i stigende grad interesse for anvendelsen af såvel analoge som digitale spil i undervisningen af elever i grundskolen. Thorkild Hanghøj giver i sit oplæg inspiration til praksis fra to større forsknings- og udviklingsprojekter omkring brug af spil i grundskolen.
Oplægget finder sted onsdag den 7. marts kl. 11.15-12.00 i Lokal 15.
Spørgsmål? Kontakt laer@skoleskak.dk / +45 3049 0580