Kom på uddannelse til efteråret

Kom på uddannelse til efteråret

På skoleskaklærer-uddannelsen i København deltog 19 lærere og pædagoger i 2 intensive dage med skoleskak. Der var lagt op til en dag med introduktion til skakspillets regler, de nyeste indlæringsmetoder, undervisningsdifferentiering og sociale skakformer, der styrker både elevernes faglige og sociale sider.

De sidste af forårets Skoleskaklærer-uddannelser afvikles så småt, og uddannelsen i Sønderborg den 27. – 28. maj bliver den sidste i skoleåret 2014/2015.

Den populære 2-dages uddannelse udvides til flere byer i efteråret 2015. Her afvikles således ikke kun uddannelser i Aarhus og København, men også i Guldborgsund og Tønder.

Følg med på uddannelsessiden og skakshoppen.dk hvor uddannelserne slås op.

Skoleskaklærer-uddannelse og folkeskolereformen
Uddannelsen er et efteruddannelsestilbud til alle lærere og pædagoger, der ønsker at være en del af en landsdækkende innovativ undervisningsmetode. Efteruddannelsen løber over 2 dage, hvor lærere og pædagoger lærer pædagogiske metoder til undervisning i skoleskak, planlægning af et skoleskak undervisningsforløb og alternative læringsaktiviteter.

Undervisningen bygger på aktiv deltagelse og uddannelsen kræver ikke forhåndskendskab til det kongelige spil. Udover at blive indviet i skakreglerne vil deltagerne også prøve kræfter med aktive skakformer som fx actionskak.

Med efteruddannelsen er deltagerne rustet til at starte skoleskak op på deres skole/SFO, så endnu flere elever kan styrke deres intellektuelle og sociale kompetencer via skoleskak. Det gælder også de elever der kræver en ekstra indsats, da skoleskak samtidig styrker elevernes evne til at koncentrere sig, og derfor med fordel kan bruges som værktøj til forebyggende specialundervisning.

Uddannelsen har høstet stor ros blandt tidligere deltagere, der tæller mere end 450 lærere og pædagoger fra hele landet. Læs folkeskolen.dk’ s anmeldelse af skoleskaklærer-uddannelsen.

Videregående skoleskaklærer-uddannelse
Hvis du allerede har været på skoleskaklærer-uddannelsen 1 (basis) kan du få ny inspiration til den fortsatte begejstring og motivation af eleverne. På SSLU 2 lærer du om strategi og teknik, undervisning af nye og øvede spillere, forankring, forældreinvolvering, turneringer og meget mere.

Følg med på skoleskak.dk/uddannelse og se hvornår der udbydes videregående skoleskaklærer-uddannelser.

Spørgsmål? Kontakt uddannelse@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat