Frederiksbergs skoleskak-konger

Frederiksbergs skoleskak-konger

Det er altid rart, at se hvilken forskel skoleskak gør ude på de enkelte skoler. Vi har fået følgende beretning tilsendt fra Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg, som vi gerne vil dele.

Fællesbillede af skoleskak-kongerne fra Frederiksberg

Frederiksbergs (små) skoleskak-konger
Af: Lars Kraemmer

“Kan man være for ung til at bære titlen ”Konge” eller kan man være for gammel? Ungdommen rummer kvaliteter, som alderdommen for længst har udvisket til fordel for det store, politiske spil. Uskylden, umiddelbarheden, ære og respekt, drømmen og legen. Gode dyder når det gælder verdens ældste brætspil. Hertil kan tilføjes de lyse fremtidsudsigter, som alderdommen kun kan nyde – set i bakspejlet.

Frederiksbergs små skak-konger har været på togt i Vendsyssel. De måtte rejse med tog og bus i timevis og hoppe over hestepærer på knækkede fortovsfliser i en hørm af gylle for at nå frem til årets DM i hold-skak på Jetsmark skole i Kås. Borgmesteren slog i åbningstalen fast, at der ikke var den store lyst til at aflevere pokalerne til ”dem derovre” (djævleøen). Derudover tog vendelboerne godt imod landets bedste, unge skakspillere, og de mange frivillige gjorde opholdet til en fornøjelse.

Selvom de små konger havde markeret sig i skak-miljøet, da de vandt sidste års mesterskab i C-rækken (til 3. Klasse), var forventningerne ikke så høje, da de nu skulle prøves i B-rækken (til 6. Klasse), og derfor lå blandt de yngste i turneringen. Her kom ungdommen dem til undsætning, for de lod sig ikke gå på af den forventnings-stress, som præger de ældre. Kongerne er stadig børn, og de slappede godt af med at lege og pjatte, indtil de satte sig ved brættet – men så skruede de ellers bissen på!

Turneringen løb fra fredag den 4. april til søndag den 6. april, 2014 med kampe op til to timers varighed. I pauserne gennemgik, holdleder Emil Diderichsen og træner Jacob Brorsen kongernes partier, og kom med gode råd til næste kamp. Hver gang sluttede de træningen med et fælles kampråb, så gejsten var helt i top!

B-rækken talte 12 hold fra hele landet, som hver især havde vundet kredsmesterskaberne for at kvalificere sig. Modstanden var derfor den ypperste, som Danmark kan præstere. Kongerne tog det med ophøjet ro, og sejrede igen og igen. Fem af syv runder vandt de suverænt. Med blot tre nederlag af 28 kampe, lagde de en overlegen afstand til nummer to. Og nu kunne de i sandhed kalde sig danmarksmestre, mens Emmet Smith, som var ekstra, forblev ubesejret i oversidderturneringen, som kørte sideløbende. Frederiksbergs Konger vendte trætte hjem med årets vandrepokal, et trofæ til Skolen på Nyelandsvej, fire guldpokaler til de fire spillere på holdet, tre pokaler for mest vindene brætter, og en guldpokal til oversidderen. 10 pokaler i alt og en god portion respekt fra de lune jyder.

Sejren betyder, at Frederiksbergs Konger skal videre til Nordisk Mesterskab og forsvare nationens ære. Frederiksbergs Konger har spillet skak i omtrent halvdelen af deres unge liv.”

Her hos Dansk Skoleskak vil vi gerne sig tak til Lars for den fine historie. Skulle du sidde inde med en god historie, som du gerne vil dele, så er du velkommen til at sende den til os via vores facebook side eller katrine@skoleskak.dk.

 

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat