22 nov 2010 Socialministeren så BMIS-lyset
På en regnvåd tirsdag besøgte socialminister Benedikte Kiær Bavnehøjskolen i København, der er en af de skole, der er indtrådt i BMIS projektet i efteråret 2010.
Socialminister Benedikte Kiær viste sig som ganske dygtig til dysten på skakbrættet mod nogle af de nyeste skoleskakelever. Det var faktisk ikke eleverne, der slog ministeren – men omvendt!
Efter undervisning i klassen og dyst i bondeskak, havde ministeren og repræsentanter fra Århus Kommune, Bavnehøjskolens ledelse og Dansk Skoleskak mulighed for at diskutere potentialerne i skoleskak. Ingen tvivl om at skoleskak er et vedkommende og særdeles relevant tilbud for rigtig mange børn og unge, som et bidrage til fremtidens velfærdssamfund hvor koncentration, læring og uddannelse er centrale elementer.
Efter 1 times besøg takkede ministeren af. Med sig fik hun skoleskakkens gave – et skakbræt + brikker – så måske sætter hun flere af sine ministerkollegaer skakmat i den kommende tid.
—
Ritzau og ca. 20 medier skriver mandag aften:
Skoleelever fra Bavnehøj Skole i København skal spille skak med socialminister Benedikte Kiær (K), når hun tirsdag besøger projekt “Bring Minoriteterne i Spil”.
Børn og unge på skoler i socialt belastede områder tilbydes i udviklingsprojekt “Bring minoriteterne i spil” at lære at spille skak. Formålet er at forbedre børnenes koncentrationsevne, at styrke deres analytiske evner og give dem bedre muligheder for at deltage i det organiserede fritidsliv.
Socialminister Benedikte Kiær støtter tirsdag projektet ved personligt at møde op på Bavnehøjskolen i København for blandt andet at spille skak med elever fra tredje klasse.
Projektet er finansieret af midler fra satspuljerne, og medarbejdere fra Dansk Skoleskak håber, at mange skoler i socialt belastede områder i København og Århus vil være med.
– Erfaringerne viser, at skoleskak fanger eleverne, giver dem gode oplevelser og styrker deres faglige og sociale kompetencer. Når undervisningsforløbet er afsluttet, fortsætter en del af eleverne med at spille skak i de frivillige foreninger, der typisk oprettes på skolerne efterfølgende, siger Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak.
Se artiklen på fx tv2 her.
Se mere om projektet på skoleskak.dk/bmis.
Bestil gratis infomateriale om skoleskak på skoleskak.dk/start.
Flere oplysninger om projektet hos Mads Jacobsen, mads@skoleskak.dk eller tlf.: 2240 1488..