Dansk Skoleskak | Hjernegymnastik i 2018
25616
post-template-default,single,single-post,postid-25616,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hjernegymnastik i 2018

Hjernegymnastik i 2018

Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag, og afholdes fredag i uge 6 på skoler landet over (9. februar 2018).

Alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet. På dagen træner eleverne at holde fokus, koncentrere sig og at tænke fremad.

Det særlige ved Skolernes Skakdag er, at det appellerer bredt til alle børnetyper på tværs af klasser. Skoleskak bakkes desuden op af danske eksperter og dokumenteres af ny dansk forskning og udenlandske undersøgelser.

Skolernes Skakdag giver børnene en dag med alternativ læring, trivsel og inklusion. Ofte spiller Skolernes Skakdag fint sammen med andre traditioner som fx fastelavn, hvor eleverne skiftevis spiller og “slår katten af tønden”.

SKOLERNES SKAKDAG PÅ 1 MINUT

SKOLEN FÅR

Diplomer, skakregler og særlige Politiken aviser til eleverne

Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger

Adgang til Landsfinalen

Hjælp til at forankre skoleskak på skolen

SKOLEN SKAL

Have et medlemskab af Dansk Skoleskak

Afholde Skolernes Skakdag i minimum 90 min.

AKTIVITETSLEDERKURSER

Op til Skolernes Skakdag afholdes aktivitetslederkurser, hvor lærere og pædagoger klædes på til at afholde en vellykket Skolernes Skakdag på egen skole. Kurserne er gratis. Se kalenderen.

PLAYMASTERS

Fem 5.-10. klasses elever fra skolen kan deltage på et PLAYMASTER kursus, hvor de bl.a. lærer at assistere på Skolernes Skakdag. Kurset forudsætter kendskab til brikkernes gang. Se kalenderen.

INSPIRATION

SKOLERNES SKAKDAG 2015

SKOLERNES SKAKDAG 2016

Katrine Winther Nielsen
katrine@skoleskak.dk